Stacks Image 2887
  • Stacks Image 2065
    Image slide caption
  • Stacks Image 2066
    Image slide caption

Onze Speeltuin

Speelplezier voor elk kind, ook voor kinderen met een beperking. Speeltuin ’t Lansink is een van de oudste speeltuinen van Hengelo en bestaat al meer dan 85 jaar. De speeltoestellen zijn door mensen van Stork gemaakt, waardoor ieder toestel uniek is. Bij de inrichting van de speeltuin is al zoveel mogelijk rekening gehouden met kinderen met een beperking.

Speeltuin vaker en langer open

Na een lange tijd van verbouwen werd op 12 april 2014 de prachtig vernieuwde speeltuin weer in gebruik genomen door de kinderen in onze buurt. De speeltoestellen zijn tevens geschikt voor kinderen met een beperking en dat is bijzonder, heel bijzonder. Speeltuin ’t Lansink is de enige speeltuin in het oosten van het land waar alle kinderen kunnen spelen. Dat de vernieuwing van de speeltuin een succes is zien we iedere dag weer . Veel kinderen en hun ouders en ook oma’s en opa’s weten de weg te vinden naar de Twijnstraat. Vanwege deze grote toeloop gaan we door de week vroeger open. Niet meer om 11 uur maar al om 9 uur. De kinderen willen ook graag op zondag naar de speeltuin maar dat kan niet. Gesloten. Waarom eigenlijk? Door de week houden de beheerders een oogje in het zijl tijdens de openingsuren en zaterdags vrijwilligers. Om het mogelijk te maken om ook zondags de poorten te openen zouden er meer geweldige mensen zich aan moeten melden om eens per 6 tot 8 weken een middag op zaterdag of zondag toezicht te houden in de speeltuin. Aanmelden kan bij een van de beheerders van het wijkcentrum.
Met meer vrijwilligers kan de speeltuin vaker open.
Persbericht, Amsterdam, 6 juli 2011
Onze speeltuin wordt al door veel instanties, dagverblijven en revalidatiecentra gebruik gemaakt. Maar voor de toekomst is een facelift erg welkom. Dat zet de speeltuin ook opnieuw op de kaart. Wij zullen erg onze best doen om veel kinderen met een beperking te activeren om ’t Lansink te bezoeken.
Jan Willem Korenromp
Speeltuinbende test speeltuin in Hengelo op (on)toegankelijkheid

Hoe toegankelijk is speeltuin ’t Lansink voor kinderen met een handicap? Zaterdagmiddag 9 juli zal de Speeltuinbende deze speeltuin in Hengelo onderwerpen aan een grondige test. Veel speelplaatsen zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet geschikt zijn voor een rolstoel. De Speeltuinbende, die bestaat uit kinderen met én zonder handicap, wil hier verandering in brengen.

Kan ik de speeltuin inkomen? Hoe zit het met de toiletten? Welke toestellen kan ik niet bespelen met mijn handicap? En wat is er nodig om dit te veranderen? Aan de hand van dit soort vragen bepalen de kinderen van de Speeltuinbende hoeveel sterren de speeltuin krijgt. Minimaal valt er één ster te behalen en maximaal vijf. Vervolgens geven de kinderen tips hoe de Spijkerdorp haar toegankelijkheid kan verbeteren.

Speeltuin ’t Lansink is een van de oudste speeltuinen van Hengelo en bestaat dit jaar 85 jaar. De speeltoestellen zijn door mensen van Stork gemaakt, waardoor ieder toestel uniek is. Bij de inrichting van de speeltuin is al zoveel mogelijk rekening gehouden met kinderen met een beperking, maar ’t Lansink is ondertussen aan een renovatie toe. Daarbij zal ook gekeken worden naar mogelijkheden om de toestellen weer helemaal van deze tijd te maken.

Sponsoren

De volgende sponsoren willen wij graag heel hartelijk bedanken:
Stacks Image 3738
Stacks Image 3740
Stacks Image 3746
Stacks Image 3744
Stacks Image 3742
Fuldauer Stichting
Fundatie van den Zandheuvel, Sobbe
Jonkman Coating
Jantje Beton
Gemeente Hengelo
Stacks Image 4147
Stacks Image 4022
Stacks Image 4034
Stacks Image 4150
Stacks Image 4025
Buurtbonnen
Morssinkhof Groep
NUSO
NSGK
Noaber Bouw
Stacks Image 4031
Stacks Image 4028
Stacks Image 4153
Stacks Image 4156
Stacks Image 4144
Rabobank
Rotary Driene
Yalp
Speeltuinbende
Schilder^sCOOL
Bedrijven
De volgende bedrijven willen we graag bedanken voor hun medewerking:
Stacks Image 4784
Stacks Image 4790
Stacks Image 4786
Stacks Image 4788
Morskieft Ontwerpers
De Slinger
Welmers
Van Vliet

Contactgegevens

Twijnstraat 6-8
7553 BS HENGELO (OV)
T 074 - 29 14 208
E
info@ssblansink.nl
Facebook
Twitter

Openingstijden

Buurtcentrum
MA t/m VR
ZAT & ZON
08.30-17.00 uur
Gesloten
Voor groepen zijn andere tijden op afspraak mogelijk.
Speeltuin
MA t/m VR
ZAT
ZON
09.30 -16.30 uur
14.00-17.00 uur*
Gesloten
* Enkel geopend in de periode van 6 mei t/m 14 oktober.

Route